حلقه اطراف رئيس جمهور در يک سناريوي از پيش طراحي شده در تلاش است که مشکلات داخلي را به مسائل بين الملل گره زده و اين مسئله را به پزشکيان القا کند که راه رهايي از وضع موجود را بايد بيرون از مرزها جستجو کرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از خبرنگار سياسي شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ اين روزها در حالي افسار اقتصاد کشور از دست دولت و مسئولان اقتصادي در رفته است که قيمت کالاهاي اساسي روز به روز در حال افزايش است.
افزايش قيمت حبوبات، برنج، لبنيات و اقلام کشاورزي موضوعي است که مردم را براي دست به جيب شدن وادار به توقف کرده است.
وزير جهاد کشاورزي در نشست استانداران سراسر کشور در اظهاراتي در حالي جهش قيمت برنج را از مرز 200 هزار تومان غيرمنظقي خواند که گفت: افزايش قيمت حبوبات امري منطقي است. موضوعي که به گفته نوري قزلجه بهانه اي براي سودجويي عده اي است که بايد جلوي آن گرفته شود.
موضوع اما تنها به اقلام مصرفي مردم ختم نمي شود، اين روزها يکي ديگر از نگراني هاي مردم افسارگسيختگي قيمت دلار در کشور است بهايي که در ماه هاي پاياني دولت شهيد رئيسي در مرز 58 هزار تومان بود و حالا از 95 هزار تومان گذشته است.
دولت رئيسي در 7 مرداد 1403 دلار را 58 هزار و 600 تومان و سکه را41 ميليون و 150 هزار تومان به دولت پزشکيان تحويل داد. حالا اما افسار قيمت ها از دست خارج شده است.
اين در حالي است که مسعود پزشکيان تنها چند ماه قبل از آنکه بر کرسي رياست جمهوري تکيه بزند در کسوت نمايندگي مجلس در نطقي هيجاني خطاب به رئيس جمهور وقت يعني شهيد رئيسي عنوان کرد: قرار بود گراني را کنترل کنيد، تورم را حل کنيد، نرخ ارز را تثبيت کنيد و قيمت ها کاهشي شود، خب چه شد؟ /مردم تحت فشار هستند!
اين اظهارات پزشکيان در حالي مطرح شده است که امروز دولت چهاردهم نه تنها به وعده کمک به معيشت و رفاه مردم عمل نکرده است بلکه اقتصاد کشور را رها کرده تا بي هدف حرکت کند و تاوان اين انحراف را مردم و به ويژه قشر آسيب پذير جامعه بپردازد.
تلاش حلقه اطراف رئيس جمهور براي گره زدن مشکلات داخلي به مسائل خارجي
حلقه اطراف رئيس جمهور اما به نظر مي رسد در يک سناريوي از پيش طراحي شده در تلاش است که مشکلات داخلي را به مسائل بين الملل گره بزند و در اين فضا مدام در جريان جلسات خصوصي و کارشناسي با پزشکيان اين مسئله را به وي القا مي کند.
عبدالناصر همتي روز گذشته در جريان جلسه استيضاح خود در اظهاراتي عجيب گذري به برجام زد و گفت: در زمان برجام اوضاع اقصادي ما بهتر بود و تورم کاهشي شد!
او اين را هم گفت که تا مسائل بينالمللي هست، فشار بر بودجه و نقدينگيِ ما خواهد بود و اين باعث افزايش نرخ ارز خواهد شد.
اراده جرياني در داخل دولت بر است که با وجود تجربه گذشته همچنان حل مشکلات کشور را درخارج از مرزهاي ايران جستجو کند.
وزير اقتصاد دولت چهاردهم در حالي که قيمت ارز زير 70 هزار تومان بود در گفتگوي تلويزيوني مدعي شد که قيمت واقعي ارز 73 هزار تومان است. اين پالس دادن هاي خاص به جامعه آغازي بر پرش قيمت دلار در کشور شد.
صادق الحسيني مشاور وزير اقتصاد نيز در اظهارنظر توييتري گفته بود بايد قيمت ارز توافقي به قيمت ارز آزاد رساند، راهبردي که مانع کنترل قيمت ارز خواهد بود.
جريان غربگرا در کشور که همواره در سياست هاي اقتصادي خود از رويکرد دست کردن در جيب مردم استفاده کرده معتقد است تحت هيچ شرايطي نمي توان اوضاع اقتصادي کشور را حل کرد و هر دولتي روي کار بيايد وضع همين است زيرا تورم 40 تا 50 درصدي يک اصل پذيرفته شده در اقتصاد ايران است جرياني که تنها راه نجات کشور را در تصويب تعهدات بين المللي و گفتگو و مذاکره با غرب مي داند و باوري به داخل مرزهاي کشور ندارد.